Ingredience
- 2 větší kedlubna
- 2 mrkev
- kus velikosti mrkví celer
- 1 jarní cibulka
- sůl
Remuláda
- 100 g majonéza
- 80 g zakysaná smetana
- 1 lžíce třtinový cukr
- dle chuti jablečný ocet
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kedlubnu, mrkev i celer omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Posolíme a rukama důkladně promneme. Zelenina pustí šťávu, kterou ze salátu vylijeme. Zasypeme cibulkou nakrájenou na kolečka. |
2 Hotovo | Z uvedených ingrediencí si připravíme remuládu, kterou doladíme dle vlastních preferencí. Měla by být příjemně výrazná. Přelijeme přes zeleninu a důkladně promícháme. Necháme aspoň půl hodinky uležet v lednici. |