Ingredience
- 1 ks kedlubna
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- kousek celer
- velikosti mrkve tvrdý sýrvýrazné chuti
- hrst mražený hrášeknebo z konzervičky
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1/2 balení tofunézanebo majolka se zakysanou smetanou
- 1 lžička dijonská hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- citrónová šťávapříp. umeocet
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Zeleninu omyjeme, oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Stejně tak nastrouháme sýr. Cibulku pokrájíme. Hrášek povaříme 2 minuty v osolené vodě a vše smícháme dohromady. Tofunézu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a případně citrónovou šťávou. Obě směsi promícháme a necháme vychladit. |