0 0
Kefírová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 ml kefír
300 g polohrubá mouka
150 ml olej
100 g cukr krupice
60 g vlašské ořechy
40 g rozinky
3 vejce
1 prášek do pečiva
vanilka
špetka sůl

Kefírová bábovka

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Kefír má silnější probiotické působení než jogurt a zároveň je antibakteriální.

  • 45 min
  • Porcí: 12
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Vejce vyšleháme s cukrem, ideálně v kuchyňském robotu. Postupně přiléváme olej a našleháme v hladkou emulzi. Přidáme vanilku a sůl. Prášek do pečiva promícháme s moukou. Teď už necháme robota stranou a už jen stěrkou vmícháme kefír a mouku. Promísíme v hladké těsto a vmícháme rozinky a posekané ořechy.

2
Hotovo

Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (silikonovou nevymazáváme) a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dozlatova, cca 30 minut. Po této době zkusíme zapíchnout do bábovky špejli. Pokud na ní neulpí žádné těsto, je hotovo. Bábovku necháme chvilku zchladnout a vyklopíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pečená kachní stehna
další
Kapustová krémová polévka
předchozí
Pečená kachní stehna
další
Kapustová krémová polévka

Přidejte svůj komentář