Ingredience
Buchta
- 0,5 l kefír
- 300 g hladká mouka
- 120 ml olej
- 100 g moučkový cukr
- 35 g kakao
- 2 ks vejce
- 2 lžičky jedlá soda
- vanilkaprášek, dřeň z lusku, aroma
- sůl
A navíc
- 100 g výrazná marmeláda
- 100 g bílá čokoláda
- strouhaný kokos
- 1 lžíce máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Všechny suché ingredience vsypeme do misky a promícháme. Postupně přidáme všechny tekuté ingredience a umícháme vařečkou v misce v poměrně řídké těsto. Mezitím pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme pečícím papírem). Vlijeme těsto, od středu jej roztáhneme do stran, a pak pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 30 minut. Je-li hotová, zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud se na ní nelepí těsto, je hotovo. |
2 Hotovo | Hotový korpus vyndáme z pekáčku a necháme zchladnout. Připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Korpus vydatně potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem. |