0 0
Kefírové řezy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Buchta
0,5 l kefír
300 g hladká mouka
120 ml olej
100 g moučkový cukr
35 g kakao
2 ks vejce
2 lžičky jedlá soda
vanilka prášek, dřeň z lusku, aroma
sůl
A navíc
100 g výrazná marmeláda
100 g bílá čokoláda
strouhaný kokos
1 lžíce máslo

Kefírové řezy

Trendy:
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Top recepty

Kefírovka je velkým hitem českých kuchtíků. Variací jsou mraky. Vyzkoušejte naší nadýchanou verzi.

  • Snadné

Ingredience

  • Buchta

  • A navíc

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny suché ingredience vsypeme do misky a promícháme. Postupně přidáme všechny tekuté ingredience a umícháme vařečkou v misce v poměrně řídké těsto. Mezitím pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou (nebo vyložíme pečícím papírem). Vlijeme těsto, od středu jej roztáhneme do stran, a pak pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 30 minut. Je-li hotová, zkontrolujeme zapíchnutím špejle. Pokud se na ní nelepí těsto, je hotovo.

2
Hotovo

Hotový korpus vyndáme z pekáčku a necháme zchladnout. Připravíme si čokoládovou polevu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Korpus vydatně potřeme marmeládou, přelijeme čokoládovou polevou a posypeme strouhaným kokosem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Sardelková pomazánka
další
Lososový koláč s cuketou a mascarpone
předchozí
Sardelková pomazánka
další
Lososový koláč s cuketou a mascarpone