Ingredience
Těsto
- 150 g kefír
- 100 g polohrubá mouka
- 45 g cukr krupice
- 40 g máslo
- 20 g jemné ovesné vločky
- 2 vejce
- 0.5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Drobenka
- 40 g polohrubá mouka
- 40 g máslo
- 30 g vanilkový cukrcukr s naloženým vanilkovým luskem
- 20 g jemné ovesné vločky
Náplň
- 350 g rebarbora
- 20 g vanilkový cukrcukr s naloženým vanilkovým luskem
- 10 g strouhaný zázvor
- 1 lžíce citrónová šťáva
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo na těsto i drobenku nakrájíme na plátky a rozpustíme. Necháme zchladnout. |
2 Hotovo | Rebarboru omyjeme, osušíme a oloupeme slupičku. Nakrájíme na půl centimetrové špalíčky a nasypeme do misky. Přidáme najemno nastrouhaný zázvor (pokud nemáte chuť zázvoru rádi, vynechte jej), vanilkový cukr a citrónovou šťávu. Promícháme a necháme odležet dokud nepřipravíme těsto. |
3 Hotovo | Do misky odvážíme cukr, přidáme špetku soli a vklepneme vejce. Metličkou vyšleháme do pěny. Přidáme kefír, máslo a zase prošleháme. Pak přisypeme mouku smíchanou s vločkami a práškem do pečiva a už jen krátce smísíme v hladké těsto. |
4 Hotovo | Formu vyložíme namuchalým pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto do formy přelijeme a stěrkou roztáhneme do stran. |
5 Hotovo | Po celé ploše těsta rozložíme naloženou rebarboru. Z polohrubé mouky, vloček, cukru a másla připravíme drobenku a tou koláč posypeme. |
6 Hotovo |