Ingredience
Těsto
- 100 g polohrubá mouka
- 60 g cukr
- 50 g strouhaný kokos
- 50 g olej
- 25 g kakao
- 3 ks vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- vanilkaprášek, dřeň, aroma...
- špetka sůl
A navíc
- 1 dl oslazená silná káva
- cca 1/2 skleničky výrazná marmeláda
Poleva
- 100 g bílá čokoláda
- 50 g strouhaný kokos
- 1 dl šlehačka
- 1 lžička máslo
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Smícháme mouku s cukrem, solí, vanilkou, kakaem, kokosem a práškem do pečiva. Přilijeme vejce prošlehaná vidličkou s olejem. Vařečkou svižně umícháme těsto a vlijeme do pekáčku vyloženého pečícím papírem nebo vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto roztáhneme do stran, aby uprostřed zůstala mírná prohlubeň (těsto se pečením uprostřed zvedne). |
2 Hotovo | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 30 minut. Je-li hotové, zkusíme zapíchnutím špejle. Pokud bude po vytáhnutí čistá, je hotovo. |
3 Hotovo | Připravíme si silnější filtrovanou kávu nebo espresso a osladíme lžičkou cukru. Ještě horkou buchtu kávou pokapeme. Poté namažeme marmeládou a necháme zchladnout. |
4 Hotovo | Do kastrůlku nalámeme čokoládu, zalijeme šlehačkou, přidáme kokos a máslo a zahříváme ve vodní lázni do rozpuštění. Hodně často mícháme, protože bílé čokoládě se moc rozpouštět nechce. Když se nakonec dílo zadaří, polevou polijeme buchtu a necháme zatuhnout v lednici. |
8 Comments Schovat komentáře
Dobrý den, na jakou velikost pekáčku je to určeno? Děkuji 🙂 Ráda bych vyzkoušela
Dobrý den, Kris, peču v pekáčku 30×20 cm. Tak ať Vám chutná 🙂
Dobrý den, moc pěkné zvláštní recepty. Díky Jana
Dobrý den, Jano, to je milé, děkuji :). Miriam
me se libi,ze mate hodne receptu s makem a ovesnymi vlockami,urcite budu dost pect z vasich receptu.diky.
Dobrý den Zdenko, těší mě, že se Vám líbí mé recepty. Na snídaně peču převážně z ovesných vloček a milovník máku je především můj manžel 🙂 Tak ať Vám chutná 🙂
Dobrý večer, Zdenko, to mě moc těší 🙂
Super recepty