Ingredience
Korpus
- 180 g datle
- 120 g mandlepokud chcete, tak v RAW kvalitě
- 30 g strouhaný kokos
- 30 g chia semínka
- 2 lžíce kokosový olej
Náplň
- 200 ml kokosové mléko
- 140 g strouhaný kokos
- 1 ks banán
- citrónová šťáva
- špetička sůl
- 4 ks jahody
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mandle i datle namočíme do studené vody, ideálně den předem nebo aspoň na 4 hodiny. Vodu z mandlí pak slijeme a mandle oloupeme. Jde to docela dobře. Oloupané mandle dáme do mixéru s kokosovým tukem a kokosem a umixujeme. Vodu z datlí slijeme, ale trochu si jí schováme, kdyby bylo potřeba těsto trochu naředit. Datle po jedné přidáváme do mixéru. Pravděpodobně bude nutné těsto trošku naředit vodou z datlí, ale doporučuju jej ředit opatrně, aby nebylo moc řídké. Běžnému mixéru se tahle práce moc nelíbí. Nakonec do těsta přisypeme chia semínka a promícháme. |
2 Hotovo | Větší kuchyňské prkýnko obalíme fresh fólií a po povrchu rozprostřeme umixované těsto. Vytvarujeme obdélník asi 1 cm silný. |
3 Hotovo | Mixér opláchneme, osušíme a do mixovací nádoby vylijeme kokosové mléko. Přidáme oloupaný, pokrájený banán a rozmixujeme. Přisypeme kokos, ochutíme citrónem a umixujeme co nejvíc dohladka. Náplň rozprostřeme po těstě až do krajů. Jen u vzdálenějšího delšího kraje necháme asi 2 cm bez náplně. |
4 Hotovo | Jahody přepůlíme a každou půlku rozkrájíme na třeniny a poklademe je po náplni. Pomocí fresh fólie roládu zabalíme od sebe směrem ke vzdálenějšímu konci. Důkladně jí zabalíme i po krajích do fólie a necháme ztuhnout v lednici. |
5 Hotovo | Na vytvoření této skvělé rolády jsem se nechala inspirovat od Nely z Foodkuku. |