Postup přípravy
Co budeme potřebovat:
- 1 balení listového těsto rozváleného na papíře
- 1 šlehačka
- 2 vejce
- 50 g sýru parmazánového typu
- 1 svazek zeleného chřestu
- čerstvá bazalka
- sůl, čerstvě mletý pepř, muškátový květ
Na salát
- 4 rajčata
- 1 mozzarella
- olivový olej
- citronová šťáva
- čerstvě mletý pepř
Postup:
Chřest omyjeme a odkrájíme tuhé konce stonků. Na dvě minuty jej oblanšírujeme v osolené vroucí vodě. Poté vodu slijeme a hned ho naložíme do studené vody. Mezitím si rozehřejeme troubu na 200 st. C a na plech si roztáhneme listové těsto. Necháme ho na přiloženém pečícím papíře. Okraje těsta zvedneme a podložíme poskládaným krajem papíru.
Ta těsto vyskládáme stonky chřestu. Do vyšší misky rozklepneme vejce, přilijeme šlehačku, přidáme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, okořeníme muškátovým květem a vidličkou rozšleháme. Směs nalijeme na chřest a posypeme strouhaným sýrem. Opatrně přeneseme do rozpálené trouby, aby se nám šlehačka nevylila přes okraje těsta.
Pečeme dozlatova cca 15 – 20 minut.
Rajčata omyjeme, nakrájíme na plátky a na talířích střídáme s plátky mozzarelly. Pokapeme olejem, citronovou šťávou a opepříme.