0 0
Koláčky z listového těsta s pudinkem a ovocem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 plát listové těsto
500 ml plnotučné mléko
1 vanilkový pudink ideálně s pravou vanilkou
dle chuti třtinový cukr
meruňky
větší jahody
na potření vejce

Koláčky z listového těsta s pudinkem a ovocem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Snadné a rychlé recepty

Vanilka je po šafránu nejdražším kořením světa. Je to proto, že se při jejím pěstování nepoužívá žádná technika, ale jen a jen lidské ruce.

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do kastrolu dáme mléko a zahřejeme. Když je teplé, odebereme 1 sběračku do hrnečku, kde jej smícháme s pudinkovým práškem a cca 2-3 lžícemi cukru. Rozmícháme a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté necháme trochu zchladnout a přitom občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup.

2
Hotovo

Těsto rozvineme i s přiloženým pečícím papírem, rozkrájíme rádýlkem na 4x6 čtverečků a i s papírem přetáhneme na plech. Každý kousek po krajích potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed každého čtverečku navrstvíme vrchovatou lžičku pudinku a položíme půlku meruňky nebo jahody.

3
Hotovo

Pečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova, cca 15 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bílá chřestová polévka
další
Panenka s provensálskou omáčkou
předchozí
Bílá chřestová polévka
další
Panenka s provensálskou omáčkou

Přidejte svůj komentář