Ingredience
- 1 plát listové těsto
- 500 ml plnotučné mléko
- 1 vanilkový pudinkideálně s pravou vanilkou
- dle chuti třtinový cukr
- meruňky
- větší jahody
- na potření vejce
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrolu dáme mléko a zahřejeme. Když je teplé, odebereme 1 sběračku do hrnečku, kde jej smícháme s pudinkovým práškem a cca 2-3 lžícemi cukru. Rozmícháme a vlijeme do horkého mléka. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Poté necháme trochu zchladnout a přitom občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup. |
2 Hotovo | Těsto rozvineme i s přiloženým pečícím papírem, rozkrájíme rádýlkem na 4x6 čtverečků a i s papírem přetáhneme na plech. Každý kousek po krajích potřeme rozšlehaným vejcem. Doprostřed každého čtverečku navrstvíme vrchovatou lžičku pudinku a položíme půlku meruňky nebo jahody. |
3 Hotovo | Pečeme v troubě rozpálené na 190 st. C dozlatova, cca 15 minut. |