0 0
Kompot z jedlých jeřabin

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g jedlé jeřabiny můžete namíchat i s arónií
400 g cukr
1 celá skořice

Kompot z jedlých jeřabin

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Maminčiny recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Usušené jeřabiny můžete také pálit ve vykuřovadle a dýmem vyhánět z domova nežádoucí bytosti :D

  • 70 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jeřabiny opláchneme, odstraníme stonky a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu slijeme. Na dno celokovového kastrolu nalijeme přibližně 1 deci nové vody, nasypeme do ní jeřabiny, přidáme skořici, přesypeme cukrem a dáme do trouby vyhřáté na 170 st. C. Asi po 40ti minutách jeřabiny promícháme, v té době už se pomalu začíná rozpouštět cukr a jeřabiny pouští šťávu.

2
Hotovo

Ve vroucí vodě vyvaříme skleničky a víčka, a také naběračku a trychtýř (pro tento případ musí být široký, aby jím kuličky v hustém sirupu prošly), které budeme k plnění používat.

3
Hotovo

Zkontrolujeme jeřabiny. Pokud už je cukr zcela rozpuštěný a vzniklý sirup bublá „hustšími“ bublinkami, můžeme nalít do skleniček. Okraje sklenek poté přejedeme navlhčenou čistou utěrkou, otřeme do sucha a hned zavíčkujeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru. Pokud si nejsme jisti, že směs byla při plnění dost vařící, zavřené sklenky ještě ponoříme do poloviny výšky skleniček do vroucí vody a necháme je tam 5 minut přikryté stát.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Makový trhanec – kaiserschmarrn
další
Zelný salát
předchozí
Makový trhanec – kaiserschmarrn
další
Zelný salát

Přidejte svůj komentář