0 0
Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Na 12 ks
100 g špaldová mouka
80 g zakysaná smetana
20 g máslo
2 ks vejce
1 lžička prášek do pečiva
1 stroužek česnek
1 miska kopřiva
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
Dip
1 kelímek ricotta
1 hrst medvědí česnek
čerstvě mletý pepř
sůl
citrónová šťáva
na zdobení máta

Kopřivové lívance s dipem z mědvědího česneku

Trendy:
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Kopřivy jsou přímo nadupané železem a mají schopnost čistit krev. Nejideálnější je sbírat mladé rostliny anebo nejvyšší část s mlaldými lístky.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na 12 ks

  • Dip

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Opláchneme a osušíme kopřivové lístky. Jemně je posekáme.

2
Hotovo

Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zakysanku, mouku s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané kopřivy.
Na pánev kápneme trochu oleje a smažíme malé lívanečky.

3
Hotovo

Ricottu vyklopíme do mističky a přimícháme pokrájený medvědí česnek. Dle chuti přidáme pepř, sůl a citrónovou šťávu.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Spaghetti carbonara
další
Pikantní vege ragú
předchozí
Spaghetti carbonara
další
Pikantní vege ragú

Přidejte svůj komentář