Ingredience
Na 12 ks
- 100 g špaldová mouka
- 80 g zakysaná smetana
- 20 g máslo
- 2 ks vejce
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 stroužek česnek
- 1 miska kopřiva
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Dip
- 1 kelímek ricotta
- 1 hrst medvědí česnek
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- na zdobení máta
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Opláchneme a osušíme kopřivové lístky. Jemně je posekáme. |
2 Hotovo | Do misky vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, přidáme zakysanku, mouku s práškem do pečiva, prolisovaný česnek, rozpuštěné máslo a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme posekané kopřivy. |
3 Hotovo | Ricottu vyklopíme do mističky a přimícháme pokrájený medvědí česnek. Dle chuti přidáme pepř, sůl a citrónovou šťávu. |