Ingredience
- 10 ks nové bramborymalé
- 4 ks křepelčí vejce
- máslo
- olej
- sůl
Kopřivový špenát
- miska kopřiva
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 lžička lahůdkové sušené droždí
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- muškátový oříšek
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce doměkka. |
2 Hotovo | Na oleji zpěníme posekanou cibuli s česnekem, pepřem, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kopřivy nasypeme do mixéru a nahrubo pomixujeme. Přisypeme je k cibuli, poprášíme lahůdkovým droždím a jen krátce s cibulí prohodíme. Stáhneme z plotny. |
3 Hotovo | Z křepelčích vajec usmažíme na troše oleje volská oka. Jemně osolíme. |