Ingredience
- 3 ks brambory
- 3 ks petržel
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 vrchovaté lžíce creme fraichenebo tučnou zakysanou smetanu
- 1 ks cibule
- čerstvý kopr
- olej
A ještě
- 4 ks vejce
- 4 snítky kopr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli nakrájíme na kousíčky a na oleji orestujeme dosklovata. Přidáme oškrábanou a pokrájenou petržel a chvilku společně restujeme. Potom zalijeme litrem horké vody, přidáme bujón a povaříme asi 10 minut. V mezičase dáme vařit do jiného kastrolku oloupané a nadrobno pokrájené brambory. Budou hotové přibližně za čtvrt hodiny. |
2 Hotovo | Uvařenou petržel rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme creme fraiche a ještě pomixujeme. Přidáme nadrobno pokrájený kopr a přidáme povařené brambory i s trochou vody. Dle přání dochutíme citrónem. |
3 Hotovo | Vejce uvaříme téměř natvrdo, od doby varu 8-9 minut. Pak zchladíme, oloupeme, pokrájíme a vložíme do polévky až na talíři. Ozdobíme koprem. |