0 0
Koprová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 ks brambory
3 ks petržel
2 ks zeleninový bio bujón
2 vrchovaté lžíce creme fraiche nebo tučnou zakysanou smetanu
1 ks cibule
čerstvý kopr
olej
A ještě
4 ks vejce
4 snítky kopr

Koprová polévka

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Creme fraiche je jemně kysaná smetana s vyšším obsahem tuku. Nejčastěji kolem 30%.

  • 35 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousíčky a na oleji orestujeme dosklovata. Přidáme oškrábanou a pokrájenou petržel a chvilku společně restujeme. Potom zalijeme litrem horké vody, přidáme bujón a povaříme asi 10 minut. V mezičase dáme vařit do jiného kastrolku oloupané a nadrobno pokrájené brambory. Budou hotové přibližně za čtvrt hodiny.

2
Hotovo

Uvařenou petržel rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme creme fraiche a ještě pomixujeme. Přidáme nadrobno pokrájený kopr a přidáme povařené brambory i s trochou vody. Dle přání dochutíme citrónem.

3
Hotovo

Vejce uvaříme téměř natvrdo, od doby varu 8-9 minut. Pak zchladíme, oloupeme, pokrájíme a vložíme do polévky až na talíři. Ozdobíme koprem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Očistný fresh
další
Nadýchané lívance
předchozí
Očistný fresh
další
Nadýchané lívance

Přidejte svůj komentář