Ingredience
- 1 malý květák
- 30 g máslo
- 2 stroužky česnek
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 1 ks cibule
- 1 lžička kari
- 1 lžička kurkuma
- 1/2 lžičky římský kmín
- 1/3 lžičky skořice
- na zdobení pažitka
Knedlíčky 20 ks
- 80 g tvrdý sýrProvolone, gouda, eidam
- 50 g jemné ovesné vločky
- 10 g polohrubá mouka
- 1 malé vejce
- muškátový oříšek
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na másle orestujeme posekanou cibuli s česnekem do zlatavé barvy. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a přidáme k cibuli. Zasypeme kořením a chvilku restujeme. Zalijeme 1 a čtvrt litrem horké vody, přidáme bujony a povaříme do změknutí, cca 10 minut. Poté rozmixujeme ponorným mixérem. |
2 Hotovo | Do malé misky nastrouháme sýr, přidáme vločky, mouku, vejce, muškátový oříšek a sůl. Vidličkou zpracujeme těstíčko, ze kterého vyválíme váleček, nakrájíme na kousky a ukoulíme kuličky. Uvaříme zvlášť. Vhazujeme do vroucí vody a když vyplavou, ještě půl minuty povaříme. Potom vodu slijeme a knedlíčky dáme přímo na talíř do polévky. Posypeme nakrájenou pažitkou. |