0 0
Kotletky s glazovanou zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
6 ks vepřová kotleta bez kosti
6 lžiček kremžská hořčice
40 g máslo
3 bobkový list
2 stroužky česnek
1 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Zelenina
3 malé červená řepa
3 mrkev
2 lžíce balzamico krém
2 lžíce koňak
1 lžíce cukr
1 bobkový list
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Kotletky s glazovanou zeleninou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Bobkový list jsou sušené listy vavřínu ušlechtilého. Nejenže
v jídle krásně voní, ale také podporuje trávení.

  • 75 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Zelenina

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kotletky naklepeme a nařízneme na okrajích, aby se při pečení nekroutily. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Zvolíme větší kastrol nebo pánev s kovovou rukojetí, abychom jí pak mohli vložit do trouby. Opečené kotletky rozložíme na prkénko a potřeme kremžskou hořčicí. Na pánev kápneme ještě trošičku oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli a česnek až zesklovatí. Potom na cibulový základ zpátky rozložíme kotlety namazanou stranou nahoru, podlijeme troškou horké vody. Přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 st. C na 30 minut.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a zabalíme do alobalu. Z červené řepy ořízneme vršek po stonkách a taky zabalíme do alobalu. Oba balíčky vložíme do trouby k masu. Po uplynulé půl hodině vyndáme mrkev a rozbalíme, aby už se dál nezahřívala. Maso otočíme, bude-li třeba, přikápneme opět trošku horké vody a pečeme dalších 20 minut. Po této době vyndáme řepu a rozbalíme z alobalu.

3
Hotovo

Maso odkryjeme a přihodíme k němu máslo. Plátky zase otočíme, aby se obalily ve výpeku. Pečeme odkryté ještě asi 10 minut. Nakonec přilijeme ještě trošičku horké vody a vařečkou uvolníme do výpeku napečené zlaté kousky po okraji pánve. Promícháme a přendáme na sporák, kde ještě necháme šťávu zprudka probublat a můžeme servírovat.

4
Hotovo

V mezičase oloupeme řepu. Mrkve i řepy nakrájíme na větší kousky. Do vyšší pánve nalijeme trošku oleje, přidáme bobkový lit a nasypeme tam cukr, který necháme zezlátnout (doporučuju od pánve neodcházet :D). Když zezlátne, přikápneme koňak a vsypeme do ní zeleninu. Důkladně promícháme, zakapeme balzamicem, osolíme a opepříme a pár minut opékáme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vrstvený koláč bez mouky
další
Jednoduché jogurtové brulée
předchozí
Vrstvený koláč bez mouky
další
Jednoduché jogurtové brulée

Přidejte svůj komentář