0 0
Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
750 ml kuřecí vývar
30 g máslo
3 zarovnané lžíce hladká mouka
3 vepřové kotlety bez kosti
3 bílé hřiby
3 stroužky česnek
1 cibule
houbové koření
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Bramborové knedlíky
500 g brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžíce olej
1 lžička jablečný ocet
sůl

Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Masožrout

Houbové koření dodá omáčce silnou houbovou chuť a kapička jablečného octa říz.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Bramborové knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je necháme zchladnout. Nemusí být úplně studené.

2
Hotovo

Zatímco se vaří brambory, začneme připravovat omáčku. Maso očistíme vlhkým ubrouskem, naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a okraje kolem nařízneme, aby se kotlety při opékání nekroutily. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej (pouze na střední teplotě, aby se nepřepálil) a vložíme do ní kotletky. Opékáme dozlatova z obou stran. Mezitím si posekáme cibuli a česnek. Také očistíme a nakrájíme houby. Když je maso opečené, přendáme ho na nahřátý talíř a vložíme do trouby ať zbytečně nestydne. Do pánve kápneme ještě trochu oleje a vsypeme tam cibuli s česnekem. Restujeme, až začnou lehce zlátnout. Přidáme houby a ještě chvilku opékáme. Zalijeme horkým vývarem a vložíme zpět kotletky. Přidáme kmín a houbové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme asi půl hodiny. Pak vidličkou vyzkoušíme, jestli už je maso měkké. Případně podlijeme a bude-li to nutné, pár minut dušení přidáme.

3
Hotovo

Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Oloupeme brambory a prolisujeme je lisem nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme všechny ingredience a utvoříme pevné těsto. Pracujeme velmi rychle, protože když přidáme k bramborám sůl, mají tendenci řídnout. Tomu trochu zabrání přidaný ocet. Z těsta uválíme dlouhý váleček a rozdělíme na 3 díly. Vložíme do vroucí vody a vaříme cca 18 minut. Po této době jeden knedlík vylovíme a rozpůlíme bílou nití, abychom se podívali doprostřed, jestli je hotový. Vytáhneme ostatní a nití nakrájíme na plátky.

4
Hotovo

Z másla a mouky připravíme voňavou zlatavou jíšku. Rozředíme jí asi deckou horké vody a metličkou promícháme, aby se nevytvořily žmolky. Pak jí vylijeme do omáčky a promícháme. Povaříme aspoň pět minut. Omáčku ochutnáme a případně dosolíme. Já přidala ještě kapičku jablečného octa :)

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kefírovka
další
Krémová kulajda s liškami a vejcem
předchozí
Kefírovka
další
Krémová kulajda s liškami a vejcem

Přidejte svůj komentář