Ingredience
- 4 vepřová kotleta bez kosti
- 2 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce kremžská hořčice
- 1.5 dl šlehačka
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Bramborová kaše
- 8 brambory
- 2 dl horké mléko
- 40 g máslo
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kotlety z obou stran naklepeme a okraje nařežeme, aby se při smažení nekroutily. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do větší pánve nalijeme trochu oleje a kotlety na něm z obou stran opečeme dozlatova. Kotlety položíme nejdřív namazanou stranou směrem nahoru. Opečené kotlety vyndáme a položíme do pekáčku vytřeného troškou oleje. Do pánve přikápneme ještě lžíci oleje a nasypeme na něj cibuli pokrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Necháme zesklovatět, zalijeme asi 2 dl horké vody, aby se nám rozpustily napečené kousky kotletek, minutku povaříme a přelilejeme přes kotletky v pekáčku. Přidáme ještě šlehačku, promísíme s vodou, přikryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 25 minut. |
2 Hotovo | V mezičase oloupeme brambory, vložíme je do kastrolu, osolíme, přidáme horkou vodu a uvaříme doměkka. Vody slijeme, přilijeme rozpuštěné máslo s horkým mlékem a rozšťoucháme. |
3 Hotovo | Odstraníme alobal z pekáčku a ještě 5 minut dopečeme. |