Ingredience
- velký svazek medvědí česnekcca 60 listů
- 2 ks brambory
- 2 stroužky česnek
- 2 kostky zeleninový bio bujón
- 1 dl šlehačka
- 1 ks cibule
- 1 lžička citrónová šťáva
- hrst čerstvé arašídy
- olivový olej
- bagetka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli s česnekem nakrájíme na kousky a orestujeme na troše oleje dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a ještě chvilku opékáme. Zalijeme vroucí vodou, přihodíme bio bujóny a povaříme asi 20 minut, přilijeme šlehačku a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Přihodíme na proužky nakrájený medvědí česnek, už nevaříme, ale ještě jednou rozmixujeme. Dle chuti přikápneme citrónovou šťávu. |
2 Hotovo | Čerstvé arašídy opražíme nasucho na pánvi, až začne růžová slupička praskat. Potom slupičku sloupneme a arašídy posekáme na malé kousky. Použijeme na posypání polévky na talíři. |
3 Hotovo | Bagetku rozkrájíme na plátky a opečeme na pánvi na troše oleje. |