Ingredience
- 700 g cuketa
- 6 stroužků česnek
- 2 brambory
- 2 velké hrsti čerstvá bazalka
- 2 zeleninový bio bujón
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Chipsy
- 60 g Grana padano sýr
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cukety vybíráme radši menší, které není třeba zbavovat semínek. Prostě je omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Bazalku omyjeme a osušíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej při střední teplotě a orestujeme na něm česnek s bazalkou dokřupava, až bude mít česnek světle zlatavou barvu. Pak přihodíme brambory a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a ještě restujeme. Opepříme a přilijeme litr a čtvrt horké vody. Přidáme rozdrobený bujón (anebo zalijeme osoleným zeleninovým vývarem) a povaříme 10 minut. Polévku rozmixujeme na hladký krém. |
3 Hotovo | Mezitím, co se vaří, na jemném struhadle rozstrouháme sýr. Plech vyložíme pečícím papírem a sýr na nej rozvrstvíme do pravidelné velké placky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 8-10 minut. Upečený sýr rozlámeme na kusy a podáváme s polévkou. |