0 0
Krémová cuketová polévka s bazalkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g cuketa
6 stroužků česnek
2 brambory
2 velké hrsti čerstvá bazalka
2 zeleninový bio bujón
čerstvě mletý pepř
olivový olej
Chipsy
60 g Grana padano sýr

Krémová cuketová polévka s bazalkou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Ačkoliv se může cuketa zdát nevýznamnou zeleninou, obsahuje spoustu vitamínů
a minerálů.

  • 25 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cukety vybíráme radši menší, které není třeba zbavovat semínek. Prostě je omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Bazalku omyjeme a osušíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na maličké kostičky.

2
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme olej při střední teplotě a orestujeme na něm česnek s bazalkou dokřupava, až bude mít česnek světle zlatavou barvu. Pak přihodíme brambory a chvíli opékáme. Přidáme cuketu a ještě restujeme. Opepříme a přilijeme litr a čtvrt horké vody. Přidáme rozdrobený bujón (anebo zalijeme osoleným zeleninovým vývarem) a povaříme 10 minut. Polévku rozmixujeme na hladký krém.

3
Hotovo

Mezitím, co se vaří, na jemném struhadle rozstrouháme sýr. Plech vyložíme pečícím papírem a sýr na nej rozvrstvíme do pravidelné velké placky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 8-10 minut. Upečený sýr rozlámeme na kusy a podáváme s polévkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
další
Ostrá cuketová směs
předchozí
Zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky
další
Ostrá cuketová směs

Přidejte svůj komentář