Ingredience
- 3 brambory
- 2 zeleninový bio bujón
- 1 cibule
- 0,75 hrnku sušené lesní houby
- 0,5 lžičky drcený kmín
A ještě
- 80 ml šlehačka
- 20 g máslo
- 4 vejce
- cca 1 lžíce jablečný ocet
- liškypříp. jiné čerstvé houby
- čerstvý kopr
Postup přípravy
Připraveno exkluzivně pro MioMat
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Sušené houby naložíme aspoň půl hodiny předem do vody anebo je ještě zasucha rozmixujeme v elektrickém sekáčku. Pak oloupeme brambory a cibuli a přepůlené hodíme do MioMatu. Přilijeme houby i s nálevem anebo nasypeme suché houby rozmixované. Přihodíme bujóny, kmín a dolijeme vodu mezi rysky "min" a "max". Přiklopíme, zapojíme do sítě a stiskneme tlačítko "mash/soup". Za 25 minut nás přístroj pískáním přivolá, že je hotovo. |
2 Hotovo | Hned do horké polévky kápneme jablečný ocet, promícháme a přilijeme šlehačku. Opět promícháme a přidáme pokrájený kopr. |
3 Hotovo | Zatímco se vaří polévka, očistíme lišky a nakrájíme je na plátky. V pánvi necháme na střední teplotě rozpustit máslo a lehce osolené lišky (příp. jiné čerstvé houby) na něm orestujeme dozlatova. |
4 Hotovo | V malém kastrolku přivedeme k varu vodu a opatrně do ní vložíme vejce. Vaříme 8 minut. Vodu slijeme a snažíme se natlouct skořápky. Zalijeme studenou vodou, necháme 5 minut odstát a pak oloupeme. |