Ingredience
- 250 ml kokosové mléko
- 200 g červená čočka
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 1 ks brambora
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička strouhaný zázvor
- římský kmín
- koriandr mletý
- kari
- chilli koření
- olej
Na zdobení
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- kvalitní olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, zázvor a plátky česneku a orestujeme. Brambor oloupáme, nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Okořeníme chilli, koriandrem, kari kořením a římským kmínem. Přidáme propláchnutou čočku. Ještě chvilku restujeme, poté přilijeme litr horké vody a uvaříme doměkka. Trvá to cca 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvilku povaříme. |
2 Hotovo | Na talíři můžeme pokapat kvalitním olejem (použila jsem makový) a posypat nasucho opraženými semínky. |