Ingredience
- 250 ml kokosové mléko
- 200 g červená čočka
- 2 ks zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 ks brambora
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česnek
- cca 1 cm zázvor
- římský kmín
- kurkuma
- chilli koření
- olej
A ještě
- hrst čočka Beluga
- karoténový olejnebo jiný kvalitní olej
- pažitka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, tenké plátky zázvoru a česneku a orestujeme. Brambor oloupáme, nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Okořeníme chilli, kurkumou a římským kmínem. Přidáme propláchnutou čočku. Ještě chvilku restujeme, poté přilijeme litrem horké vody a uvaříme doměkka. Trvá to cca 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvilku povaříme. |
2 Hotovo | V mezičase si uvaříme černou čočku. Propláchneme ji chladnou vodou a uvaříme v dostatečném množství vody čisté. Bude to trvat cca 30 minut. Hotovou čočku slijeme a použijeme do rozmixované polévky. |
3 Hotovo | Připraveno exkluzivně pro časopis zdravé recepty. |