0 0
Krémová polévka z červené čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
250 ml kokosové mléko
200 g červená čočka
2 ks zeleninový bio bujón nebo vývar
1 ks brambora
1 ks cibule
1 stroužek česnek
cca 1 cm zázvor
římský kmín
kurkuma
chilli koření
olej
A ještě
hrst čočka Beluga
karoténový olej nebo jiný kvalitní olej
pažitka

Krémová polévka z červené čočky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Čočka prý vnáší do života štěstí.
A toho není nikdy dost. Kromě toho červená čočka je nejstravitelnější ze všech luštěnin a nenadýmá.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli, tenké plátky zázvoru a česneku a orestujeme. Brambor oloupáme, nakrájíme na kostičky a přihodíme k cibuli. Okořeníme chilli, kurkumou a římským kmínem. Přidáme propláchnutou čočku. Ještě chvilku restujeme, poté přilijeme litrem horké vody a uvaříme doměkka. Trvá to cca 15 minut. Uvařenou polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme kokosovým mlékem a ještě chvilku povaříme.

2
Hotovo

V mezičase si uvaříme černou čočku. Propláchneme ji chladnou vodou a uvaříme v dostatečném množství vody čisté. Bude to trvat cca 30 minut. Hotovou čočku slijeme a použijeme do rozmixované polévky.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré
další
Pečený zázvorový čaj
předchozí
Hovězí po burgundsku s bramborovým pyré
další
Pečený zázvorový čaj

Přidejte svůj komentář