Ingredience
Polévka
- 2 ks červená řepamenší - ty mají lepší chuť
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 ks petržel
- kousek celer
- kousek strouhaný zázvor
- 2 ks zeleninový bio bujón
- 2 lžíce citrónová šťáva
- chilli koření
- tymián
- olivový olej
- zakysaná smetana
- mungo klíčky
Krutony z tofu
- 1 ks tofu natural
- 3 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička řasa Nori mletá
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli. Přidáme na kostky nakrájenou řepu, mrkev, petržel a celer, a také nastrouhaný zázvor. Dále přihodíme celé snítky bylinek, bujón a zalijeme 1,3 l vody. Přivedeme k varu a vaříme přibližně 20 minut. Vytáhneme snítky bylinek. |
2 Hotovo | Polévku rozmixujeme ponorným mixérem s trochou zakysané smetany. Dochutíme citrónovou šťávou. Podle chuti můžeme přidat i trochu soli a cukru. Na na talíři ozdobíme olejem a posypeme mungo klíčky. |
3 Hotovo | Tofu rozkrájíme na malé kostičky a opečeme ze všech stran na oleji na teflonové pánvi. Když jsou zlatavé, zalijeme sójovou omáčkou a zasypeme vločkami řasy Nori. Promícháme a přesypeme do mističky. |