Ingredience
- 4 ks červená paprikasilnostěnné
- 2 dl šlehačka
- 2 stroužky česnek
- 2 ks zeleninový bio bujónnebo vývar
- 2 lžičky sladká paprika
- 1 ks cibule
- dle chuti pálivá paprika
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
Krutony
- cca 6 plátků toustový chléb
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Cibuli rozkrájíme na kostičky, česnek na plátky a papriku na kousky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem mírně dorůžova. Přisypeme pokrájenou papriku, všechno koření a spolu ještě chvíli orestujeme. Přilijeme cca 3 dl vody s rozpuštěným bujónem nebo přímo vývar a povaříme asi 5 minut. |
2 Hotovo | Rozmixujeme, zjemníme smetanou, případně dochutíme a podáváme s krutony. |
3 Hotovo | Rozkrájené pečivo nasypeme na plech, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dozlatova opečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C. Bude to trvat cca 10 minut. |