Ingredience
- 400 g žampióny
- 400 g plnotučné mléko
- 400 ml horká voda
- 100 ml šlehačka
- 30 g máslo
- 2 lžíce rýžová moukanebo hladká pšeničná
- mletý pepř
- sůl
- na ozdobení petrželka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Žampióny očistíme ubrouskem. 2-3 z nich rozkrájíme na plátky a necháme na zdobení a ostatní nakrájíme na kousky. Cibuli posekáme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme polovinu množství másla a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přisypeme kousky žampiónů, chvilku restujeme a pak zalijeme mlékem a vodou. Osolíme a opepříme. Mouku důkladně rozkvedláme v trošce vlažné vody a vlijeme k žampiónům. Povaříme asi 15 minut a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a ještě minutku povaříme. |
2 Hotovo | V mezičase si na zbytku másla opečeme plátky žampiónů na závěrečné ozdobení polévky. |