0 0
Krémové minestrone s loupanými bílými fazolemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krémové minestrone s loupanými bílými fazolemi

    Postup přípravy

    Sdílet

    Klidné jídlo do neklidné doby, to jsou fazole. Bohatým obsahem živin působí blahodárně na naše pocuchané nervy. Fazolím se mnozí vyhýbají ze strachu z plynatosti. Nebojte, za prvé, pokud to s fazolemi budete myslet opravdu vážně, tělo si na ně za chvíli zvykne a s plyny si poradí a za druhé, pokud nechcete čekat až do tohoto okamžiku, můžete namočené fazole oloupat, protože nadýmání mají na svědomí právě slupky. Nebojte, jde to docela rychle.

    Zjištění mých strávníků (tato polévka byla součástí narozeninového menu), že fazole v polévce jsou oloupané, všechny dost pobavilo. Ovšem chuťový zážitek za tu chvilku trpělivosti stál, neboť mimořádné události si žádají mimořádné výkony 🙂

    • 250 g velkých bílých fazolí
    • 1 mrkev
    • kus celeru velikosti mrkve
    • 1 petržel
    • 1 malá cuketa
    • 3 rajčata
    • kus pórku
    • 50 ml rajčatového pyré
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 bio bujony Würzl
    • 2 bobkové listy
    • špetka chilli koření
    • 1 větší snítku tymiánu
    • 3 snítky oregana
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • olej

    Den předem namočíme fazole. Druhý den namočené fazole oloupeme jako mandle a uvaříme doměkka. Odměnou za tu námahu vám bude, že se fazole uvaří na poloviční dobu. Nemáte-li v úmyslu fazole loupat, uvařte je prostě ve slupce. Rajčata nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a stáhneme slupku.

    V kastrolu rozehřejeme olej, orestujeme na něm pokrájenou cibuli a česnek, přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a opékáme. Zalijeme vroucí vodou (asi 1,3 dl), přidáme koření, bylinky a bujon, cuketu, nakrájená rajčata a také rajčatové pyré a uvaříme doměkka.

    Hotovou polévku rozmixujeme, dochutíme cukrem a citronovou šťávou, případně solí. Na talíře navrstvíme uvařené fazole a přelijeme polévkou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Papriky zapečené s mletým masem a sušenými rajčaty
    další
    Risotto s chřestem a vepřovou panenkou
    předchozí
    Papriky zapečené s mletým masem a sušenými rajčaty
    další
    Risotto s chřestem a vepřovou panenkou

    Přidejte svůj komentář