Ingredience
- 300 g krevetky
- 50 g máslo
- 30 ml bílé víno
- 3 stroužky česnek
- tymián
- citrónová šťáva
- chilli paprička
- sůl
Salát
- 30 g arašídy
- 2 řapíky řapíkatý celer
- 1 salátová okurka
Bagetka
- bagetka
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krevetky oloupeme a očistíme, případně rozmrazíme a osušíme. Česnek nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a přihodíme česnek a chilli dle chuti. Když se česnek rozvoní, přidáme krevetky a tymián. Z každé straně je 2 minutky opékáme a přilijeme trošičku vína. Ještě zprudka minutu dusíme. Pak osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. |
2 Hotovo | Z řapíků celeru stáhneme tvrdší vlákna, okurku oloupeme, podélně překrojíme na půl a čtvrtky a oboje nakrájíme na plátky. Rozdělíme na talíře. Na troše oleje opečeme plátky bagetky a oříšky. |
3 Hotovo | Hotové krevetky rozdělíme na talíře se salátem, polijeme šťávičkou z pánvičky a posypeme posekanými oříšky. Podáváme s opečenou bagetkou. |