Ingredience
Krevety
- 300 g krevety
- 20 g máslo
- 1 lžíce olivový olej
- chilli vločky
- sůl
Salát
- 4 řapíky řapíkatý celer
- 1 jablko Granny Smith
- citrónová šťáva
Remuláda
- 80 g majonéza
- 40 g bílý jogurt
- 1 lžíce javorový sirup
- 1 lžíce citrónová šťáva
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Jablíčko loupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Pokapeme lehce citrónovou šťávou, aby jablíčka nezhnědla a promícháme. |
2 Hotovo | Majonézu smícháme s jogurtem a dochutíme solí, javorovým sirupem a citrónovou šťávou. Remuládou pokapeme salát na talířích. |
3 Hotovo | Krevety (tepelně neupravené) necháme volně rozmrazit a osušíme na ubrouscích. Osolíme je, pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem. Promícháme. V pánvičce rozehřejeme máslo a do rozpáleného vložíme krevety. Restujeme cca minutu a obrátíme. Orestumeme krátce i z druhé strany. Navrstvíme na salát. Můžeme podávat s opečenou bagetkou. |