Ingredience
- 300 g předvařené krevety
- 3-4 lžíce sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 1-2 lžíce citrónová šťáva
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 žlutá paprika tenkostěnná
- 1 mango
- 1 lžíce červená kari pasta
- 1 zarovnaná lžíce med
- 1 lžička strouhaný zázvor
- zelená část jarní cibulka
- sezamový olej
- čerstvý koriandr
- sůl
Příloha
- 120 g jasmínová rýže
- 180 ml voda
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív si dáme vařit rýži. Odměříme a několikrát propláchneme studenou vodou. Pak rýži doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a vaříme na střední teplotu 12 minut od doby varu. |
2 Hotovo | Potom si připravíme veškerou zeleninu. Očistíme, nakrájíme na kousky, a taky nastrouháme zázvor. |
3 Hotovo | Do větší pánve kápneme trochu oleje a rozpálíme. Pak přihodíme cibuli s česnekem a malou chviličku restujeme. Vařečkou odsuneme stranou a na volné ploše minutku osmažíme předvařené krevety. Přidáme sojovou omáčku, kari pastu, zázvor, med a citrónovou šťávu a promícháme už i s cibulí. Po chviličce vsypeme papriky, zamícháme a a po další minutě mango. Dle chuti dosolíme, podlijeme sběračkou vroucí vody, aby se vytvořila šťávička. Úplně nakonec vmícháme cibulku a můžeme stáhnout z plotny. |
4 Hotovo | Na talířích posypeme posekaným koriandrem nebo hladkolistou petrželkou. |