0 0
Krevety s mangem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g předvařené krevety
3-4 lžíce sojová omáčka
2 stroužky česnek
1-2 lžíce citrónová šťáva
1 červená paprika tenkostěnná
1 žlutá paprika tenkostěnná
1 mango
1 lžíce červená kari pasta
1 zarovnaná lžíce med
1 lžička strouhaný zázvor
zelená část jarní cibulka
sezamový olej
čerstvý koriandr
sůl
Příloha
120 g jasmínová rýže
180 ml voda
sůl

Krevety s mangem

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Pokud použijete oloupané předvařené krevety, jídlo je na stole doslova za pár minut.

  • 27 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit rýži. Odměříme a několikrát propláchneme studenou vodou. Pak rýži doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, zaklopíme pokličkou a vaříme na střední teplotu 12 minut od doby varu.

2
Hotovo

Potom si připravíme veškerou zeleninu. Očistíme, nakrájíme na kousky, a taky nastrouháme zázvor.

3
Hotovo

Do větší pánve kápneme trochu oleje a rozpálíme. Pak přihodíme cibuli s česnekem a malou chviličku restujeme. Vařečkou odsuneme stranou a na volné ploše minutku osmažíme předvařené krevety. Přidáme sojovou omáčku, kari pastu, zázvor, med a citrónovou šťávu a promícháme už i s cibulí. Po chviličce vsypeme papriky, zamícháme a a po další minutě mango. Dle chuti dosolíme, podlijeme sběračkou vroucí vody, aby se vytvořila šťávička. Úplně nakonec vmícháme cibulku a můžeme stáhnout z plotny.

4
Hotovo

Na talířích posypeme posekaným koriandrem nebo hladkolistou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Šťavnaté kořeněné kuře s bramborami
předchozí
Šťavnaté kořeněné kuře s bramborami

Přidejte svůj komentář