Ingredience
- 12 krevety Black Tigervětší, očištěné
- 2 lžíce hořčice amerického typu
- 1 lžíce sriracha omáčka
- olejna smažení
Těstíčko
- 20 g hladká mouka
- 20 g Gustin
- 3 lžíce voda
- 1 lžička ústřičná omáčka
- 1 vejce
- sůl
Salát
- listový salát
- čerstvý koriandr
- jarní cibulka
- 3 lžíce tahini
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 1 lžíce olivový olej
- 1 lžička med
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mražené krevety necháme pozvolna rozmrazit. Pak osušíme v ubrousku a naskládáme do misky. Zakapeme americkou hořčicí a sriracha omáčkou. Necháme aspoň půl hodiny odležet. Mezitím si omyjeme a osušíme salátové listy, koriandr a cibulku. |
2 Hotovo | Připravíme si těstíčko. Metličkou vyšleháme vodu s Gustinem, hladkou moukou, vejcem, solí a ústřičnou omáčkou. A ve druhé malé mističce vyšleháme zálivku do salátu. Vyšleháme tahini omáčku s citrónovou šťávou, tekutým medem, solí a olivovým olejem. |
3 Hotovo | V malém kastrůlku rozpálíme olej na trochu vyšší než střední teplotu. Krevety smáčíme v těstíčku a rychle smažíme z obou stran. Na talíře navrstvíme salát, posypeme pokrájenou cibulkou, pokapeme zálivkou a obložíme osmaženými krevetami. Navrch bohatě posypeme posekaným koriandrem. |