Ingredience
- 1000 g krkovice bez kosti
- cca 800 ml masový vývar
- 3 pestrobarevné papriky tenkostěnné
- 3 velké cibule
- 3 stroužky česnek
- 20 g máslo
- 20 g hladká mouka
- 10 celý pepř
- 4 nové koření
- 2 bobkový list
- 2 lžíce paprikový protlak
- 1 jarní cibulka
- 1 lžíce sladká paprika
- 1 lžička uzená paprika
- dle chuti chilli paprička
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Z masa odkrájíme tučné kousky, pokud by jich bylo zbytečně moc a nakrájíme na kostky. Cibuli posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm při střední teplotě cibuli dozlatova. Pak jí odsuneme vařečkou ke straně a na volnou plochu nasypeme maso. Ze všech stran opečeme a přidáme paprikový protlak. Promícháme, zasypeme sladkou i uzenou paprikou a opět promícháme. Zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso tak tak ponořené a zase promícháme. |
2 Hotovo | Nové koření, pepř, bobkový list a případně kousek chilli papričky uzavřeme do čajového sítka nebo zavážeme do gázy a přidáme do kastrolu. Přiklopíme pokličkou a mírným varem vaříme doměkka. |
3 Hotovo | Mezitím si umyjeme a osušíme papriky a jarní cibulku. Z paprik odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Cibulku na kolečka, včetně zelené části. A taky si z másla a jíšky usmažíme zlatavou voňavou jíšku. |
4 Hotovo | K masu přilijeme zbytek vývaru a vmícháme jíšku. Čtvrt hodinky podusíme a vhodíme papriky. Ještě 5 minut povaříme a podáváme třeba s domácím chlebem. |