0 0
Krkovice na paprice

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krkovice na paprice

Trendy:
  • Masožrout
  • 105 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z masa odkrájíme tučné kousky, pokud by jich bylo zbytečně moc a nakrájíme na kostky. Cibuli posekáme nadrobno. Do kastrolu nalijeme trochu oleje a orestujeme na něm při střední teplotě cibuli dozlatova. Pak jí odsuneme vařečkou ke straně a na volnou plochu nasypeme maso. Ze všech stran opečeme a přidáme paprikový protlak. Promícháme, zasypeme sladkou i uzenou paprikou a opět promícháme. Zalijeme horkým vývarem tak, aby bylo maso tak tak ponořené a zase promícháme.

2
Hotovo

Nové koření, pepř, bobkový list a případně kousek chilli papričky uzavřeme do čajového sítka nebo zavážeme do gázy a přidáme do kastrolu. Přiklopíme pokličkou a mírným varem vaříme doměkka.

3
Hotovo

Mezitím si umyjeme a osušíme papriky a jarní cibulku. Z paprik odstraníme semínka a nakrájíme je na proužky. Cibulku na kolečka, včetně zelené části. A taky si z másla a jíšky usmažíme zlatavou voňavou jíšku.

4
Hotovo

K masu přilijeme zbytek vývaru a vmícháme jíšku. Čtvrt hodinky podusíme a vhodíme papriky. Ještě 5 minut povaříme a podáváme třeba s domácím chlebem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špenátový věnec z kynutého těsta
další
Čokoládový dort s tvarohovým krémem a malinami
předchozí
Špenátový věnec z kynutého těsta
další
Čokoládový dort s tvarohovým krémem a malinami

Přidejte svůj komentář