Ingredience
Topping
- 220 g ovesné vločky
- 100 g třtinový cukr
- 80 g kokosový olej
- 3 lžíce voda
- 1 lžička sůl
Náplň
- 1 kg jablka
- 55 g třtinový cukr
- 100 g sušené višněnebo třešně
- 1 lžíce skořice
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | ToppingPředehřejeme troubu na 200 stupňů. Dále proženeme 110g vloček kuchyňským mixérem tak, že nám vnikne úžasná ovesná mouka (tu můžete použít na milión způsobů). Ve větší míse pak tuto mouku, zbylých 110g vloček, třtinový cukr, kokosový olej, sůl a vodu smícháme. Voda nám zajistí spojení všech surovin a zvláčnění vloček ve spojení s olejem. |
2 Hotovo | NáplňJablíčka oloupeme, zbavíme jádra, nakrájíme na osminky a dáme do mísy. Přidáme cukr, skořici a sušené višně. Sušené višně (můžete použít třešně) skvěle nasají uvolněné zkramelizované šťávy a svou konzistencí přidají neskutečnou šťavnatost. Vše jemně promícháme, aby se jablka krásně ze všech stran obalila. Pak už náplň přesuneme do lehce vymazaného pekáčku (použijte znova kokosový olej) a rovnoměrně posypeme námi připraveným toppingem z prvního kroku. Prvních 30 minut pečeme zakryté pod vrstvou pečícího papíru obaleného alobalem. Zbylých 30 minut pečeme odkryté, dozlatova. |
3 Hotovo | Necháme lehce vychladnout a podáváme. Naše dobrá přítelkyně, která se o tento recept svojí maminky s námi podělila, podává se zakysankou. Osobně přeferuji tak jak je, protože každé sousto je samo o sobě exploze chutí. |
4 komentářů Schovat komentáře
Co by se dalo použít místo těch višní, které asi neseženu?
Zdravím Olgo, višně jsem koupil od klasické značky Diana na Rohlik.cz (https://www.rohlik.cz/?productPopup=1305241-diana-visne-susene&_ref=whisper&lm=0). Bývá to ke koupi také v prodejnách s oříšky, nebo pokud máte někde v okolí napr. Sklizeno.
Jako náhradu bych použil brusinky, hrozinky, případně jakékoliv jiné (nejlépe dokysela chutící) sušené ovoce.
Ať se Vám to povede a chutná 😉
Děkuji, zítra se do nich pustím, už se těším.
Ještě jedna poznámka, zřejmě jste prohodil množství cukru a vloček a soli jsem taky dala radši jen půl lžičky. Mrkněte na to. Zdravím Olga 🙂