0 0
Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
360 g krůtí prso
250 ml kokosové mléko
50 g čerstvé arašídy
3 lžíce sojová omáčka
2 lžíce kurkuma
1 ks cibule
1 ks červená kapie
1 maličká cuketa
1 velká lahůdková cibulka
1 malé kyselé jablko
1 lžička červená kari pasta
zelená část pórku
kousek chilli paprička
limetová šťáva
sůl
kokosový olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
několik tyčinek šafrán
sůl

Krůtí asijská směs se šafránovou rýží

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Kurkuma je cenné koření, které podporuje naší imunitu.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso nakrájíme na nudličky, stejně tak kapii a cibuli. Cibulku nakrájíme na kolečka, cuketku také. Pórek nakrájíme na kostičky a chilli na drobounké kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Když máme vše nakrájené a připravené, dáme vařit rýži.

2
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát ve studené vodě, doplníme jí jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přidáme šafrán a promícháme. Vaříme doměkka cca 12 minut. Pokud máme plynový sporák, podložíme kastrol rozptylovačem. Vodu přivedeme rychle k varu, pak snížíme intenzitu zahřívání a vaříme zvolna.

3
Hotovo

Na velké pánvi (ideálně ve wok) rozehřejeme kokosový olej, přihodíme nakrájenou cibuli a restujeme. Vsypeme arašídy a po chvilce také maso a kari pastu s kurkumou a chilli. Zprudka, za stálého míchání, necháme zatáhnout. Přidáme kapii, jablko, pórek, lahůdkovou cibulku a zalijeme kokosovým mlékem a dusíme od doby varu asi 8-10 minut. Dochutíme sojovkou, limetovou šťávou a solí.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Kuchařina prostě byla můj dětský sen. Kuchařem jsem se vyučil a už 4 roky sbírám zkušenosti z českých provozoven. Nakoukl jsem i pod pokličky rakouského hotelu, ale můj pobyt tam předčasně ukončila koronakrize.

předchozí
Nepečené oříškovo-ovocné košíčky
další
Ciabatty
předchozí
Nepečené oříškovo-ovocné košíčky
další
Ciabatty

Přidejte svůj komentář