Ingredience
- 400 g krůtí prso
- 100 ml kokosové mléko
- 10 cherry rajčátka
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lahůdková cibulka
- 1 cibule
- 1 lžíce worchestr
- 1 lžička Gustin
- 1 lžíce kari koření
- hrst čerstvý koriandr
- olej
Příloha
- 0,75 hrnku jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na proužky. Obojí nasypeme do misky. Přidáme lžíci oleje, Gustin, worchestr, chilli a kari koření, sojovku a promícháme. Necháme zakryté odležet v lednici ideálně přes noc. Pak rozpálíme na pánvi trochu oleje a směs tam vyklopíme. Opékáme, až se maso zatáhne. Potom přidáme posekanou jarní cibulku, přepůlená rajčata a kokosové mléko. Asi dvě minuty zprudka restujeme a nakonec přisypeme pokrájený koriandr. |
2 Hotovo | V mezičasne si pripřavíme rýži. Několikrát jí propláchneme vodou, pak slijeme a doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme a uvaříme. Nejdřív přivedeme zprudka k varu, pak teplotu stáhneme a dovaříme doměkka, celkem cca 12 minut. |