Ingredience
- 200 g krůtí prso
- 150 g drůbeží vývar
- 30 g pražené kešu
- 3 jarní cibulka
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 chilli papričkamalá sušená
- 1 lžíce rybí omáčka
- 1 lžíce Gustinzarovnaná
- 1 lžička cukr krupice
- 1 lžička tamarindová omáčkanebo 1 lžička limetové šťávy
- olej
Příloha
- 100 g rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Nejdřív propláchneme rýži několikrát vodou, pak jí doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu, a když začne vřit, teplotu stáhneme. Vaříme celkem 12 minut. |
2 Hotovo | Maso rozkrájíme na malé plátky. Cibuli pokrájíme na větší kousky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Do vyšší pánve kápneme olej, rozpálíme na vyšší teplotu a cibuli s česnekem na něm, za stálého míchání, minutku restujeme. Přihodíme maso a opékáme další dvě minuty. Zasypeme cukrem, promícháme a přikápneme sojovku s rybí omáčkou. Přidáme pražené kešu, chilli papričku a zalijeme vývarem. Dusíme další minutu a přilijeme Gustin rozmíchaný se dvěmi lžícemi vody a dochutíme tamarindem nebo limetovou šťávou. Přidáme pokrájené jarní cibulky a dusíme do zahuštění, cca 2 minuty. |