Ingredience
- 450 g krůtí prso
- 150 ml drůbeží vývarpříp. 1 gelový bujón
- 30 g nesolené arašídy
- 6 žampióny
- 3 lžíce tmavá sojová omáčka
- 2 stroužky česnek
- 2 jarní cibulka
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 1 mrkev
- 1 lžíce Gustin
- chilli koření
- sůl
- olej
Postup přípravy
Jako přílohu jsme měli hranolky z horkovzdušné fritézy, ale bezva by to bylo i s rýží nebo vařeným bramborem.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme od tučných kousků a blanek a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky, lahůdkovou cibulku na kolečka. Mrkev oškrábeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Žampiony na plátky. Stroužky česneku rozdrtíme plochou nože a posekáme. |
2 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli do jemně zlatavé barvy. Přidáme mrkev a ještě chviličku opékáme. Přihodíme maso a necháme zatáhnout. Přidáme hořčici, žampiony, česnek, arašídy a minutku restujeme. Zalijeme deckou horkého vývaru a pár minutek dusíme. Přisypeme chilli koření, jarní cibulku a vmícháme zbytek vývaru smíchaného se sojovkou a Gustinem. Dle chuti případně dosolíme a minutku prohřejeme. |