Ingredience
- 200 g krůtí maso
- 200 ml kokosové mléko
- 40 g kešu natural
- 5 sušené kari lístky
- 4 rajčata
- 3 stroužky česnek
- 3 lžíce sojová omáčka
- 2 jarní cibulka
- 1 malá cuketa
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 cibule
- 1 lžíce červená kari pasta
- dle chuti chilli vločky
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso zbavíme blanek a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na větší kousky, jarní cibulku na špalíčky. Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a sloupneme slupku. Vyřízneme bubáky a nakrájíme na kousky. Cuketu nakrájíme na kolečka. |
2 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme čistou vodou, nakonec doplníme jeden a půl násobkem vody nové, osolíme, zaklopíme pokličkou a dáme vařit. Přivedeme k varu při silnější teplotě a když začne bublat, teplotu stáhneme na půlku. Vaříme zvolna doměkka, celkem 12 minut. |
3 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem a kari lístky. Přidáme kari pastu a necháme rozvonět. Pak přihodíme maso a zprudka velmi krátce opečeme. Přidáme kešu, papriku a nakrájenou cuketu a ještě minutku opékáme. Přimícháme rajčata a kokosové mléko. Okořeníme sojovkou, chilli kořením a solí dle chuti. Tři minutky necháme probublat a přisypeme jarní cibulku. Další minutku probubláme a je hotovo. |