Ingredience
- 400 g krůtí prso
- 450 g fazole v chilli omáčce
- 200 ml drůbeží vývar
- 50 g koncentrovaný rajčatový protlak
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 červená paprika tenkostěnná
- pórek zelená část
- chilli vločky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- olej
Příloha
- 1 hrnek rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou, pak doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme pokličkou a zvolna udusíme doměkka. Od doby varu 12 minut. |
2 Hotovo | Maso, cibuli, česnek, pórek a papriku nakrájíme na nudličky. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a zpěníme na něm cibuli s česnekem. Přidáme protlak a zarestujeme. Přihodíme maso a velmi rychle opečeme, cca 2-3 minuty. Zasypeme paprikou, promícháme, přilijeme fazole i s omáčkou a drůbeží vývar. Okořeníme chilli a pepřem a přisypeme pórek. Ještě asi 3 minuty necháme probublat. |