Ingredience
- 400 g krůtí prso
- 250 g mražený špenát listyšpalíčky
- 200 ml smetana na vaření
- 3 rajčata
- 3 stroužky česnek
- 1 cibule
- 0,75 bio kuřecí bujón
- čerstvě mletý pepř
- dle chuti Chipotle vločky
- sůl
- olej
Příloha
- jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Špenátové špalíky necháme rozmrznout. Slupku rajčat nakrojíme do křížku a vložíme na minutku do vroucí vody. Pak slupku sloupeneme. Rýži propláchneme několikrát vodou. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni uvaříme doměkka. Od začátku varu vaříme cca 12 minut. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a cibuli s česnekem v ní orestujeme. Maso nakrájíme na kousky a zprudka ze všech stran opečeme. Opravdu jen rychle, aby se kolem zatáhlo. Přidáme rozmražený špenát, na kousky nakrájená rajčata a zalijeme smetanou. Přidáme rozkrájený bujón, opepříme, okořeníme Chipotle a případně dosolíme. Důkladně promícháme. Pět minutek provaříme. |