0 0
Krůtí maso se zeleninou a quinoou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g krůtí prso
30 g mražený hrášek
10 ks cherry rajčátka
3 ks ředkvičky
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 dl voda
1 lžíce sojová omáčka
1 lžička kukuřičný škrob
chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl
olej
Příloha
260 ml voda
130 g quinoa
1 kostka zeleninový bio bujón nebo vývar a sůl

Krůtí maso se zeleninou a quinoou

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Zdravé recepty

Krůtí maso obsahuje nejvyšší množství kvalitních bílkovin
a navíc minimum tuku.

  • 30 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že si odměříme quinou a namočíme jí na 10 minut do studené vody. Dále si svaříme bujónovou kostku s 260 ml vody.

2
Hotovo

Cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na nudličky, mrkev a ředkvičky na půlkolečka nebo kolečka. Cherry nakrájíme na čtvrtinky.

3
Hotovo

Slijeme vodu z quinoi a doplníme bujónem. Pozvolna 10 minut povaříme. Po deseti minutách načechráme lžící a necháme stát dvě minutky na vypnutém hořáku.

4
Hotovo

Zatímco se vaří quinoa, rozpálíme na pánvi trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a zprudka necháme zatáhnout. Přidáme pokrájenou mrkev s ředkvičkou a chvilku restujeme. Okořeníme pepřem, chilli a troškou soli. Přidáme hrášek a nakonec i pokrájená cherry a ještě minutku necháme péct.

5
Hotovo

V deci vody rozpustíme škrob a ochutíme sojovkou. Tuto směs vlijeme do pánve. Promícháme. Omáčka začne během pár vteřin houstnout a my máme hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Dokonalý makovec
další
Batátové chipsy s pažitkovým dipem
předchozí
Dokonalý makovec
další
Batátové chipsy s pažitkovým dipem

Přidejte svůj komentář