Ingredience
- 300 g krůtí prso
- 30 g mražený hrášek
- 10 ks cherry rajčátka
- 3 ks ředkvičky
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkev
- 1 dl voda
- 1 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička kukuřičný škrob
- chilli koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Příloha
- 260 ml voda
- 130 g quinoa
- 1 kostka zeleninový bio bujónnebo vývar a sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Začneme tím, že si odměříme quinou a namočíme jí na 10 minut do studené vody. Dále si svaříme bujónovou kostku s 260 ml vody. |
2 Hotovo | Cibuli a česnek nakrájíme na kousky, maso na nudličky, mrkev a ředkvičky na půlkolečka nebo kolečka. Cherry nakrájíme na čtvrtinky. |
3 Hotovo | Slijeme vodu z quinoi a doplníme bujónem. Pozvolna 10 minut povaříme. Po deseti minutách načechráme lžící a necháme stát dvě minutky na vypnutém hořáku. |
4 Hotovo | Zatímco se vaří quinoa, rozpálíme na pánvi trochu oleje a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přidáme maso a zprudka necháme zatáhnout. Přidáme pokrájenou mrkev s ředkvičkou a chvilku restujeme. Okořeníme pepřem, chilli a troškou soli. Přidáme hrášek a nakonec i pokrájená cherry a ještě minutku necháme péct. |
5 Hotovo | V deci vody rozpustíme škrob a ochutíme sojovkou. Tuto směs vlijeme do pánve. Promícháme. Omáčka začne během pár vteřin houstnout a my máme hotovo. |