Ingredience
Maso
- 3 ks krůtí řízky
- 3 lžíce olej
- 2 lžíce sojová omáčka
- 1 lžička ústřičná omáčka
- mletý pepř
Dodělání omáčky
- 0,5 dl bílé víno
- 20 g máslo
Zelenina
- 1 balení Máslová zelenina mražená
Batátové chipsy
- 1 ks batáta
- sůl
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso mírně naklepeme, je-li to potřeba a nakrájíme na medailonky. V misce smícháme olej se sójovou a ústřičnou omáčkou a pepřem a medailonky do něj naložíme. Necháme pár minut odležet. |
2 Hotovo | Mezitím oškrábeme batátu a nakrájíme na slabá kolečka. Je prima použít nějaké „udělátko“, já krájela na kráječi na chleba :). Na pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a plátky babáty na něm postupně z obou stran osmažíme, až se začnou na potvrchu tvořit puchýřky. Osmažené plátky pokládáme na papírový ubrousek. Ještě teplé posolíme. |
3 Hotovo | Na jiné pánvi připravíme zeleninu dle návodu, mělo by to trvat asi 6 minut. |
4 Hotovo | Na třetí pánvi rozpálíme kapičku oleje a osmažíme na ní medailonky dozlatova, cca 3 minuty z každé strany. Hotové přendáme na nahřátý talíř. Do výpeku kápneme trošku vína, necháme zpěnit a přihodíme oříšek másla. Je-li šťáva málo slaná, přisolíme. Máslo necháme rozpustit. |