Ingredience
- 500 g krůtí medailonky
- 3 lžíce bílé víno
- 1 lžíce hladká mouka
- 1/2 lžičky sypké polévkové bio koření
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Máslová zelenina
- 40 g máslo
- 2 ks mrkev
- 2 řapíky řapíkatý celer
- 1 bulva fenykl
- 1 ks lahůdková cibulka
- 1 šálek mražený hrášek
- kousek chilli paprička
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Mrkev nakrájíme na půlkolečka. Řapíky celeru a bulvu fenyklu nakrájíme na nudličky. Cibulku posekáme na kousky. V kastrolu rozehřejeme máslo, nasypeme k němu mrkev, chilli papričku, fenykl a orestujeme. Přidáme celer, osolíme, opepříme a dusíme přibližně 5 minut. Přisypeme hrášek, zakápneme 2 lžícemi vody a společně ještě pár minut podusíme. |
2 Hotovo | Krůtí prso nakrájíme na medailonky cca 2 cm silné. Mírně naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a plátky na něm z každé strany 2-3 minuty osmažíme. Plátky přendáme do zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme na 15 minut do trouby vyhřáté na 150 st. C. |
3 Hotovo | Na pánev do výpeku nasypeme mouku a polévkové koření a zpěníme. Zalijeme vínem a vydusíme. Potom dolijeme trošku vody a svaříme na šťávičku. |