Ingredience
Masová směs
- 350 g krůtí prso
- 300 ml kokosové mléko
- 100 ml voda
- 5 lžic sojová omáčka
- 1 lžíce Gustin
- 2 mrkev
- 2 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1 lžíce kari koření
- sůl
- olej
Rýže
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme od blanek a nakrájíme na nudličky. Na nudličky nakrájíme i cibuli. Česnek nakrájíme na plátky, mrkev na půlkolečka a pórek na kousky. |
2 Hotovo | Rýži propláchneme několikrát vodou. V kastrolku pak zalijeme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív zprudka a když začne vařit, teplotu stáhneme. Celkem vaříme 12 minut. |
3 Hotovo | V kastrolu rozehřejeme olej a zlehka na něm orestujeme mrkev s cibulí a česnekem. Po chvilce poprášíme kari kořením a ještě minutku restujeme. Zeleninu shrneme ke straně a na uvolněné místo přemístíme krůtí nudličky. Ze všech stran rychle orestujeme. Zalijeme horkou vodou s rozmíchaným škrobem a ochutíme sojovkou. Přilijeme kokosové mléko, přihodíme hrášek a pórek a ještě 2 minuty necháme probublat. Dle chuti osolíme. |