Ingredience
- 350 g krůtí prso
- 200 ml kokosové mléko
- 50 g mražené fazolky
- 40 g kešu
- 2 stroužky česnek
- 2 rajčata
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 cibule
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce tmavá sojová omáčka
- 1 cm zázvor
- na ozdobu pórek zelená část
- chilli vločky
- sůl
- olej
Příloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso, cibuli a papriku nakrájíme na nudličky. Rajčata spaříme vroucí vodou a sloupneme slupku. Zbytek nakrájíme na kousky. Česnek posekáme nadrobno, zázvor oloupeme. Kešu oříšky posekáme. |
2 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou. Pak zalijeme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a poté, co začne vřít, teplotu stáhneme. Vaříme cca 12 minut. |
3 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli s česnekem. Přihodíme maso, okořeníme kari a chilli kořením a zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Jen asi 2 minuty. Pak zasypeme paprikou, rajčaty, a oříšky, zalijeme kokosovým mlékem, osolíme solí a sojovkou a na lisu na česnek prolisujeme do směsi zázvor. Přibližně 5 minut podusíme do zahoustnutí. Na talíři ozdobíme posekaným pórkem. |