Ingredience
- 400 g krůtí prso
- 20 g Gustin
- 15 g sezam
- olej
- 30 g nesolené arašídy
- kus pórek
Omáčka
- 250 ml horká voda
- 30 g sojová omáčka
- 20 g arašídové máslo
- 20 g med
- 1 lžíce sušený galangalnebo zázvor
- 1 lžíce tamarindová omáčkanebo limeta
- 1 lžíce Gustin
- 1 stroužek česnek
- 1 lžička červená kari pasta
- 0,5 lžičky třtinový cukr
- dle chuti chilli vločky
- sůl
Přiloha
- 1 hrnek jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rýži několikrát propláchneme vodou. Pak doplníme 1 a půl násobkem vody čisté, osolíme, přiklopíme a přivedeme k varu. Nejdřív na silnější teplotu, a když začne voda pobublávat, teplotu stáhneme. Vaříme cca 12 minut. |
2 Hotovo | Maso nakrájíme na nudličky, zasypeme sezamem, promícháme a přisypeme Gustin. Všechny kousky obalíme. |
3 Hotovo | Sojovku smícháme s medem, tamarindovou omáčkou, cukrem, prolisovaným česnekem, Gustinem, kari pastou, galangalem, arašídovým máslem, cukrem a chilli kořením. Zalijeme asi 2 dl horké vody a promícháme. A taky nakrájíme zelenou část pórku. |
4 Hotovo | Ve vyšší pánvi rozpálíme olej na 3/4 teplotu, nasypeme do něj arašídy a obalené maso. Ze všech stran přibližně 2 minutky opékáme. Stále mícháme. Zalijeme omáčkou, promícháme a přiklopíme pokličkou. Asi 3 minutky dusíme a opět promícháme. Je-li potřeba, přilijeme ještě trošku horké vody. Přisypeme pórek, přiklopíme a ještě 2 minutky zahříváme. Stáhneme z plotny. |