• Snědeno.cz
  • Maso
  • Krůtí paličky s domácím zelím a bramborovými knedlíky
0 0
Krůtí paličky s domácím zelím a bramborovými knedlíky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Maso
4 krůtí paličky
40 g máslo
4 rozmarýna
4 česnek
1 cibule
kmín
sůl
olej
Zelí
700 g bílé hlávkové zelí
4 lžíce jablečný ocet
2 lžíce máslo
1 cibule
1 lžíce třtinový cukr
1 lžička mletý kmín
sůl
Knedlíky
500 g uvařené brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 vejce
1 lžíce olej
1 lžička jablečný ocet
sůl

Krůtí paličky s domácím zelím a bramborovými knedlíky

Trendy:
  • Masožrout

Košťál ze zelí obsahuje 3x víc vitamínů a minerálů než listy. Takže nevyhazovat, ale zchroustat :)

  • 180 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Maso

  • Zelí

  • Knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí paličky očistíme, otřeme ubrouskem a uvolníme kůži. Pod ní vložíme plátek másla, silnější plátek česneku a kousek rozmarýny. Cibuli nakrájíme na proužky a nasypeme jí do zapékací misky. Přidáme i rozpůlený česnek, větvičku rozmarýny a trochu oleje. Přilijeme půl deci vody. Na to položíme paličky. Osolíme, okmínujeme. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 150 st. C. Pečeme hodinu a půl.

2
Hotovo

Mezitím si uvaříme brambory ve slupce. Necháme chvíli zchladnout a ještě teplé oloupeme. Dáme si vařit osolenou vodu na knedlíky.

3
Hotovo

Brambory prolisujeme lisem na brambory nebo nastrouháme na jemném struhadle, zasypeme krupicí, moukou a solí. Přidáme vejce, ocet a olej a zpracujeme těsto. Nejlíp to jde na kuchyňské desce. Pracujeme rukama hezky svižně, protože když se do bramborového těsta přidá sůl, velmi rychle řídne. Musí to jít zkrátka ráz na ráz :) . Z těsta utvoříme váleček o průměru cca 6 - 7 cm a nakrájíme ho na 3 kusy. Vzniknou nám 3 knedlíky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut.

4
Hotovo

Po této době jeden knedlík vylovíme, překrojíme jej bílou nití a zkontrolujeme, jestli je uvnitř uvařený. Pokud ne, minutku dvě jim přidáme. Uvařené knedlíky nakrájíme na plátky bílou nití. Naskládáme do misky a přikryjeme.

5
Hotovo

Taky si nachystáme zelí. Zelí a cibuli nakrájíme na nudličky. Nemícháme dohromady. V kastrolu rozpustíme máslo a necháme na něm trochu zpěnit cukr. Přidáme cibuli a restujeme, až začne lehce zlátnout. Často promícháme. Přisypeme zelí a drcený kmín a promícháme. Přilijeme trochu vody, přiklopíme a dusíme doměkka. Dochutíme solí a jablečným octem.

6
Hotovo

Krůtí maso odkryjeme, obrátíme paličky, přidáme zbytek másla a teplotu zvýšíme na 190 st. C. Pečeme 20 minut. Pak maso opět obrátíme a pečeme dozlatova. Nakonec přilijeme trošku horké vody, promícháme a ještě 5 minut dopečeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Košíčky z listového těsta se špenátovou náplní
další
Jahodová marmeláda s citrónem
předchozí
Košíčky z listového těsta se špenátovou náplní
další
Jahodová marmeláda s citrónem

Přidejte svůj komentář