Ingredience
- 800 g krůtí prso
- 60 ml olej
- 50 + 50 g máslo
- 2 lžíce tmavá sojová omáčka
- 2 lžíce kečup
- 2 lžíce koření Grilovaná žebírkanebo koření Barbecue
- 1 cibule
Postup přípravy
Pečeně chutná úžasně s krémovou kukuřicí.
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Krůtí prso očistíme od blanek a tučnějších kousků. Použijeme jeho střední část, která je široká a placatější. Případně takový kousek můžeme pomocí ostrého nože vytvořit. |
2 Hotovo | V míse smícháme olej, kečup, sojovou omáčku a koření. Maso vložíme do marinády a ze všech stran vydatně potřeme. Můžeme nechat i hodinku odležet. Pak vezmeme potravinářský provázek a maso stočíme do tvaru rolády a uvážeme. Do vnitřního prostoru, který zabalením vznikne, natlačíme kousky másla. Maso vložíme do pekáčku, kolem položíme cibuli překrojenou na čtvrtky. Zalijeme asi deckou vody, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 200 st. C. |
3 Hotovo | Pečeme asi 20 minut. Pak zakrytí odstraníme, přes maso přelijeme zbytek marinády, přikápneme trochu horké vody a pečeme dalších 15 minut. Pak maso obrátíme, zvlhčíme výpekem a pečeme cca 15 minut. Nakonec do šťávy vhodíme 50 g másla a necháme rozpustit. Maso zbavíme provázku a nakrájíme ostrým nožem na plátky. Výpek přecedíme přes cedník. |
4 Hotovo |