• Snědeno.cz
  • Maso
  • Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím
0 0
Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krůtí pečeně
900 g horní krůtí stehno
250 ml drůbeží vývar
6 stroužků česnek
20 g máslo
1 lžička hladká mouka
1 cibule
1 větvička rozmarýna
olej
sůl
kmín
Karlovarský knedlík
150 ml mléko
60 g hrubá mouka
40 g máslo
5 rohlík
2 vejce
petrželka
sůl
muškátový květ
Zelí
500 g červené kysané zelí
1 cibule
1 brambora
sůl
cukr krupice
olej

Krůtí pečeně s karlovarským knedlíkem a červeným kysaným zelím

Trendy:
  • Masožrout
  • 110 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krůtí pečeně

  • Karlovarský knedlík

  • Zelí

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Krůtí stehno očistíme vlhkým ubrouskem. Dlaněmi do něj vmasírujeme olej. Osolíme, okmínujeme a rozložíme do pekáčku na trochu oleje. Obložíme oloupaným česnekem a rozčtvrcenou cibulí. Vedle položíme také větvičku rozmarýny. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C. 20 minut předpečeme a pak alobal odstraníme. Dopečeme dozlatova, cca 40 minut. Občas lžící nabereme trochu výpeku a maso polijeme.

2
Hotovo

V malém kastrolku zpěníme máslo a přidáme k němu mouku. Promícháme a pár minutek smažíme řídkou jíšku. Zalijeme vlažným vývarem a metličkou rozmícháme. Vlijeme k hotovému masu a ještě 10 minut pečeme. Maso nakrájíme na plátky.

3
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou čerstvé, dáme je před pečením masa na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme máslo, vlažné smícháme se žloutky, mlékem, solí, posekanou petrželkou a muškátovým květem. Vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rohlíky, přisypeme mouku, promísíme a zlehka vmícháme polotuhý sníh ušlehaný z bílků. Do bílků před šleháním přidáme špetičku soli.

4
Hotovo

Na stůl si rozprostřeme kus fresh fólie. Podélně na ní přemístíme polovinu těsta a delší strany přehneme přes knedlík. Krajne tatočíme jako "bonbon" a těsto vytvarujeme do tvaru knedlíku. Chytíme konce fólie a knedlíkem chvilku točíme jako švihadlem, aby se fólie utáhla. Stejně zabalíme i druhou část těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat a nakrájíme pomocí bílé nitě.

5
Hotovo

Nakonec připravíme zelí. Ochutnáme, jestli není moc kyselé. Případně propláchneme vodou. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přihodíme zcezené zelí, dle chuti osolíme a ocukrujeme. Oloupeme brambor a nastrouháme najemno. Vmícháme do brambor a přibližně 10 minut dusíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Domácí ravioly s ricottou a parmskou šunkou
další
Pšeničný chléb z droždí
předchozí
Domácí ravioly s ricottou a parmskou šunkou
další
Pšeničný chléb z droždí

Přidejte svůj komentář