Ingredience
- 600 g krůtí prso
- 500 ml drůbeží vývarnebo 1 svařenou kostku bio kuřecího bujónu
- 2 větší cibule
- 2 rajče
- 2 bílá paprika
- 2 stroužky česnek
- 1 červená paprika tenkostěnná
- 1 jarní cibulka
- 5 kuliček nové koření
- 3 bobkový list
- 1 lžíce sladká paprika
- dle chuti pálivá paprika
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej
Na zahuštění
- 40 g máslo
- 20 g hladká mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do kastrolu nalijeme trochu oleje a když se zahřeje, nasypeme k němu posekanou cibuli. S intenzitou teploty to nepřeháníme, aby se cibule rychle nespálila. Volíme střední teplotu. Necháme lehce zezlátnout a přidáme prolisovaný česnek. Když se směs rozvoní, přidáme maso nakrájené na kostky a trochu zvýšíme teplotu. Necháme maso zatáhnout a zasypeme sladkou i pálivou paprikou, přihodíme nové koření a bobkový list a rychle promícháme, aby se paprika nepřipálila. |
2 Hotovo | Přilijeme vývar, přidáme pokrájené papriky, promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme. Rajčata nařízneme a spaříme vroucí vodou. Oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme k masu. |
3 Hotovo | Rozehřejeme máslo, zasypeme hladkou moukou a usmažíme zlatavou voňavou jíšku. Za svižného míchání jí přidáme k masu. Přisypeme pokrájenou zelenou část jarní cibulky a ještě 3 minutky podusíme. |
4 Hotovo | Podáváme s chlebem, případně tarhoňou. |