Ingredience
Maso
- 50 g parmazán
- 50 g pecorino
- 8 ks krůtí medailonky
- 2 vejce
- 2 lžíce strouhanka
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- 1 lžička petržel
Příloha
- 400 g těstovinypodle chuti
- 200 g cherry rajčátkana osminky
- 40g parmazán
- 3 plátky parmská šunka
- 3 stroužek česneku
- 1 dl kuřecí vývar
- 1 dl bílé víno
- hrst bazalka
- špetka čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso - přípravaPecorino a parmazán nastrouháme najemno a dáme každý do jedné misky. Přidáme po jednom vejci, lžíci strouhanky a pěkně promícháme. |
2 Hotovo | MasoČtyři medailonky obalíme v těstíčku z parmazánu a druhou v pecorinu. Osmažíme na oleji dozlatova. |
3 Hotovo | Těstoviny - přípravaMedailonky necháme chvíli ležet v sýrové směsi a začneme s přípravou těstovin. Česnek nakrájíme nadrobno, rajčátka na osminky, bazalku nahrubo, parmskou šunku na malé kousky (cca 1 cm). Parmazán nastrouháme na jemném struhadle. |
4 Hotovo | TěstovinyDo osolené vroucí vody dáme vařit těstoviny. Ve stejnou chvíli na olivovém oleji zpěníme česnek, přidáme rajčátka, parmskou šunku a zalijeme vínem. Za cca minutu (nebo až se víno vyvaří) přidáme vývar, čerstvě mletý pepř a nasekanou čerstvou bazalku. Vaříme tak dlouho, dokud nebudou těstoviny al dente (na skus). |
5 Hotovo | Těstoviny - dokončeníSměs k těstovinám by měla být lehce tekutá, pokud se vám vyvařila voda z vývaru, přidáme vodu z těstovin, promícháme a pánev sundáme z plotny. Slijeme těstoviny, hodíme je rovnou do pánve a dobře promícháme. Následně přidáme nastrouhaný parmazán a opět dobře promícháme. Teplo z těstovin způsobí, že parmazán lehce povolí a pomůže omáčce dokonale obalit těstoviny. |